home
Curriculum vitae
Services
Online Consultation
fees
Contact
 EN FR NL DE

Curriculum Vitae

Jean-Marc Goossens werd geboren te Brussel in 1963.

Zijn vader, Albert Borschette, Ambassadeur van Luxemburg in België, één van de grondleggers van de Europese Unie, beëindigde zijn carrière als Europese Commissaris van de Concurrentie.

Op de Europese school in Brussel leerde mr. Goossens Duits, Nederlands en Engels.

Sinds 1988, nadat hij zijn diploma Rechten behaalde aan de Vrije Universiteit van Brussel en aan de Katholieke Universiteit van Louvain-La-Neuve, is mr. Goossens actief als advocaat aan de Balie van Brussel.

Hij begon zijn loopbaan als stagiair en medewerker van advocaat Armand de Decker, Voorzitter van de Belgische Senaat.

Vanaf het begin van zijn carrière aan de balie, pleitte mr. Goossens in de grootste processen uit de recente Belgische geschiedenis, zoals de spionagezaak rond Kolonel Binet of de terroristenzaak van de CCC.

Mr. Goossens was de juridische en financiële adviseur van verschillende befaamde topsporters uit de wereld van het golf, het tennis en de Formule 1. Hij vergezelde deze sportlui wereldwijd.

Vervolgens stelde mr. Goossens zijn kennis als financieel deskundige ter beschikking van verschillende NGO’s die actief zijn op vlak van natuurbescherming. Hiervoor verbleef hij verschillende jaren in Zuidoost-Azië als vrijwilliger.

Als oprichter van de informatiebrief voor internationale fiscale en juridische informatie "Business&Fisc", heeft Mr. Goossens talrijke artikels en studies gepubliceerd in het eerste Franstalige financiële dagblad van Belgie, "L'Echo de la Bourse".

Kortom, mr. Goossens kan putten uit een uitzonderlijke ervaring en beschikt daardoor over een netwerk van internationale contacten op politiek, juridisch, economisch en financieel gebied.

Door zijn rijke en gevarieerde beroepservaring staat Meester Goossens garant voor het meest complete, meest betrouwbare en meest onafhankelijke financiële advies.

Jean-Marc Goossens Attorney at law at the bar of Brussels
Website: Projectweb